KOSÁR
0 termék
Összeg: 0 RON

BADACSONYI BORVIDÉK

Laposa Pincészet

A Laposa márka a badacsonyi borvidék presztízsének helyreállítását tűzte ki célul, a borászat hagyományait ötvözve a kiváló minőséggel és kifogástalan stílussal.
Ezt tartotta szem előtt a tulajdonos-befektető és az építész is, amikor megálmodták a különleges ízvilágú fehérborokat méltó környezetbe helyező pincészetet és borhotelt.
A beruházás eredményeként a legmodernebb technológiát és tradicionális eljárásokat ötvöző pincészetben készülnek a badacsonyi borvidék szőlőiből a Laposa borok, melyeket exkluzív körn...

Szászi Pince

Úgy gondoltuk, hogy nem a hagyományos, hivatalos önéletrajzi adatokat írjuk le itt, az évszámok és adatok sem szórakoztatóaknak nem mondhatók, sem az igazán fontos dolgokról nem adnak számot.

Gyerekkorunkban kezdődött és a génjeinkben, mindkettőnk ősei a föld és a természet szeretetét adták tovább, a feleségem szülei, nagyszülei, dédszülei is itt művelték a szőlőt a Szent György-hegyen; édesapám az akkori rendszer pincegyöngyszemében, az Eszterházy-pincében volt pincemester, nagyapám pedig haláláig szeretett barackosából élt meg.

Minden emlék ehh...

Szeremley Huba Pincészete

Badacsony dűlőinek vulkanikus eredetű teraszai adják az itteni borok ismert karakterét. Az északi szelektől védett lejtőkre egyedülállóan mediterrán jellegű, a tó által egész évben temperált mikroklíma jellemző. A napfény itt háromszorosan érleli a szőlőt: nemcsak "felülről", hanem "alulról" is, ugyanis a tó tükre által visszavert fényben a levelek fonákja is napfényben fürdik; a fekete bazalt pedig éjszaka adja vissza a nap hevét és lágy tüzű, jellegzetesen vulkanikus badacsonyi karaktert ad a bornak. Magas mineralitásuk és szép savaik révén a legszárazabb badacsonyi borok is különleges extrakt-édess&eacut...