KOSÁR
0 termék
Összeg: 0 RON

EGRI BORVIDÉK

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet

A St. Andrea elnevezés 1999-ben született meg. Családi fogyasztásra rendszeresen készítettem otthon borokat, igaz elsősorban szüleim örömére. A szakmámat tekintve alapvetően nagyon érdeklődőnek érzem magam. Akkortájt számomra is izgalmas technológiákat, pl. újhordós érlelést, vagy a pezsgőkészítést ill. a különböző szőlőfajtákat egyaránt vizsgálgattam, próbálgattam.

Az egyik borunk, amely történetesen egy Cabernet sauvignon volt – ma már nem jutna eszembe termelni ezt a fajtát Egerben – jobban tetszett a többinél és szerettem volna minősíttetni tapasztalt szakemberekkel, ezért beneveztem az E...

Orsolya Pincészet

Turcsek Orsolya és Tarnóczi Zoltán 9 hektáros kis családi borászata. Ostoros, Eger és Andornaktálya 9 különböző dűlőjében 14 szőlőfajtát termesztenek. 

Azt tűzték ki célul, hogy felkutassák Ostoros és Eger legjobb szőlőtermő dűlőit és megkeressék az ezekre a termőhelyekre leginkább jellemző fajtákat. 

Legfőbb vágyuk pedig, hogy miután ezeket a fajtákat eltelepítették, gondozták, minden mesterséges anyagot kerülve óvták, védték, harminc év elteltével, amikor a gyökerek elég mélyre hatoltak a talajba, megkóstolhassák végre azt a bort, ami...