KOSÁR
0 termék
Összeg: 0 RON

VILLÁNYI BORVIDÉK

Wassmann Pince

Az elsőrangú Villány-Siklósi borvidék 1998-ban vonzott minket ide, Magyarországra, ahol megvettünk egy sváb parasztházat, amely a Duna-menti németek hagyományos hosszúkás stílusában épült.

Siklóson, egy déli fekvésű domboldalban vásároltunk egy csodálatos, mandula- és barackfákkal tarkított 1.000 m2-es parcellát, ahol Chardonnay és Olaszrizling terem, valamint még 1.000 m2-nyi Oportót. Ezt a fajtát a legújabb rendeletek szerint Portugieser néven lehet forgalmazni. Bejelentkeztünk Siklós városában őstermelőként, és első szüretünk eredm&e...

Gere & Weininger

Weninger Franz osztrák borásszal közös tulajdonú, villányi pincészet borai, melyek saját arculatú címkecsaláddal kerülnek forgalomba. A borokat a Gere család készíti, tehát a szőlészeti és borászati filozófiában nincsen semmiféle különbség a GERE borokhoz képest. A különbség a szőlőültetvényekben rejlik. Itt is ugyanúgy megtalálhatók mind a könnyedebb hangvételű, mind pedig a nagytestű borok.

Gere Attila Pincészete

A családi pincészet saját, GERE néven forgalmazott borai. A borcsaládunk könnyedebb, gyümölcsösebb hangvételű borait azAlapborok adják, melyek színes, fiatalos címkékkel kerülnek forgalomba. A piramison eggyel feljebb lépve következnek a komolyabb mondanivalóval bíró Birtokborok, melyeket az elegáns fekete-fehér címkecsaláddal különböztetünk meg. Legfelül pedig a 3Csúcsborunk (Kopar, Solus, Attila) található, melyek teljesen egyedi címkét kaptak, hiszen mindegyik külön egyéniség.

Bock Pincészet

A Bock Borászat a Villányi borvidék egyik meghatározó borászata.

Borászatunk csak minőségi borokat készít, melyek nagy része a magyarországi gasztronómiában és borszaküzletekbenkerül értékesítésre.

Minden nap fix időpontokban induló, vezetett pincelátogatás keretében betekintést nyerhet a borkészítés fortélyaiba: körbejárhatja a borfeldolgozó üzemet és a palackozót is.

Szőlőterületek

Szőlőterületeink Magyarország déli részén, a Villányi borvidéken találhatók. Jelenleg 70 hektár saját és m&eacut...