COŞ
0 produs
Total: 0 RON

PODGORIA BĂNĂȚEANĂ

Petro Vaselo

Obiectivul nostru este de a crea vinuri de calitate superioară, prin redescoperirea marelui potențial al acestui terroir antic, conservând mediul, cu flora și fauna sa specifică, prin practicarea unei agriculturi ecologice.

Îngrijirea solurilor:

Pregătirea solului pentru plantaţiile noastre de viţă de vie durează aproximativ trei ani, perioadă în care scopul nostru este de a recrea condițiile adecvate pentru buna dezvoltare a viței de vie tinere.
Îngrijirea solului se realizează prin grăpare şi fertilizarea cu îngrăşământ verde; nu sunt folosite erbicide pentru plantaţiile de viţă de vie. Diferitele plantele erbacee îmbogățesc solul cu materiale organice și ajută la combaterea buruienilor.
Lucrările agricole efectuate urmăresc structurarea solurilor în vederea creării unui mediu c&a...

Recaș

Din cele mai vechi timpuri, vinul din zona Recasului a starnit, apoi a domolit, setea trupului si a spiritului. Primele informatii generale despre cultura vitei de vie in zona Banatului apartin perioadei ocupatiei romane asupra provinciei Dacia, secolul III dHr. Legende mai vechi, insa, spun ca pe aceste meleaguri s-a nascut si a copilarit insusi Bachus, zeul vinului. 

Prima dovada de atestare a podgoriei Recas dateaza din anul 1447, cand Mihail de Ciorna, Banul Severinului , a cumparat viile de la Ioan si Ecaterina Magyar pentru 32 de florinti (moneda de aur maghiara). De atunci, regiunea a fost calcata de razboaie si invazii, a fost colonizata de svabii din sudul Germaniei, de unguri, austrieci, dar si de sarbi si croati. Viile, insa, au ramas in tot acest timp si au devenit o parte integrala a culturii locale si ...