COŞ
0 produs
Total: 0 RON

Jidvei

Vinurile de Jidvei își trag seva din Podgoria Târnave, situată în bazinul hidrografic al celor două râuri  Târnava Mică și Târnava Mare;  La câțiva kilometri de Alba Iulia, cetatea Marii Uniri din 1918, și la 150 de kilometri de vechea cetate dacică Sarmisegetuza, Podgoria Târnave reprezintă inima unui loc plin de istorie și istorii, unele adevărate, altele imaginare, care dau farmec Transilvaniei.

Plantațiile de viță-de-vie ocupă o suprafață de aproximativ 2000 ha,  la o altitudine cuprinsă între 400 și 600 de metri. Majoritatea lor sunt amplasate pe versanții cu expoziție sudică, sud-estică și sud-vestică, ceea ce face ca razele soarelui și circulația atmosferică să favorizeze cultura viței-de-vie. Ținutul bucură vița-de-vie cu solul său de tip brun roșcat de pădure și c...

Villa Vinea

Viile noastre se întind pe 32 Ha. Plantările au avut loc în 2006 și 2010. Cultivăm soiuri autohtone și tradiționale -

Fetească Regală, Fetească Albă și Muscat Ottonel - soiuri internaționale - Sauvignon Blanc, Gewurztraminer și Riesling de Rin - cît și un soi absolut nou pentru DOC Târnave și România - Kerner - soi ce provine din Germania și care a găsit condiții ideale iî podgoria noastră.


Tot ca si o premiera pentru Tarnave, circa opt Ha sint plantate cu struguri rosii: Feteasca Neagra, Merlot, Pinot Noir si Zweigelt.

Folosim tot mai mult ingrasaminte naturale in detrimentul celor chimice.

Culesul viilor este o adevarata sarbatoare la care participa oamenii din Capailna, Mica si Idrifaia. Strugurii se culeg

dimineata devreme in ladite de 10 Kg.