KOSÁR
0 termék
Összeg: 0 RON

ESEMÉNYEK

Borismereti Tanfolyam a Budapest-i Borkollégiummal

A Budapesti Borkollégium Vinotékánk szervezésében három napos alapfokú borismereti tanfolyamot indított  Nagyváradon, március 13- 15 között.

A Borkollégium nemzetközileg is elismert, a Wine and Spirit Education Trust világhálózatának első magyarországi tagja. A Nagyváradi előadásokat dr Rohály Gábor, nemzetközi borakadémikus, az iskola alapítója és szellemi vezetője, valamint dr Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium igazgatója, egyéni korrepetitor vezetik.

Az alapfokú borismereti tanfolyamon azok számára is használható tudást és borismeretet adunk át akik valóban most kezdik az ismerekedést a borok világával. Ugyanakkor elengedhetetlen mindazoknak, akik a későbbiekben a bor közelében szeretnének tevékenykedni, akár mint kereskedők, borászok, vendéglátós szakemberek vagy szakírók.

Ez a kurzus elegendő tudást ad ahhoz, hogy elkezdjünk ismerkedni a borkóstolás technikájával, a magyar borvidékekkel, a legfontosabb szőlőfajtákkal, de megismerkedünk a szőlőtermesztés valamint a bor-és étel párosítások alapjaival is.

A kurzus tematikája

- Az ismeretszerző borkóstolás elmélete és technikája
- A szőlőtermesztés környezeti alapjai
- Szőlőtermesztés, borkészítés
- Borstílusok
- Gasztronómia – bor- ételpárosítás alapjai
- Magyarország borvidékei
- Tokaj
- A Kárpát-medence szőlőfajtái
- Románia borvidékei